Åpen anbuds-konkurranse for transport av matavfall

Ecopro har nå kunngjort anbudskonkurransen for transport av matavfall fra omlastingsstasjonene i Kristiansund, Orkanger, Oppdal, Surnadal, Sunndalsøra og Hitra, til anlegget i Skjørdalen i Verdal. Fristen for å levere tilbud er 13. september, med planlagt oppstart av kontrakt den 1. desember.

Som tidligere publisert ønsket styret i Ecopro å ta et særlig ansvar for sirkulær økonomi og å bidra til grønn omstilling og utvikling av markedet for biogass under anbudskonkurransen. Bakgrunnen for dette knytter seg blant annet til regjeringens erklæring gjennom Hurdalsplattformen fra 2021, om at vi må gå fra en lineær økonomi med bruk og kast til en sirkulær økonomi basert på tanken om at minst mulig ressurser skal gå til spille. I tillegg uttales det i regjeringens ‘Handlingsplan for en sirkulær økonomi 2024-2025’, at effektiv konkurranse som virkemiddel i omstilling til en mer sirkulær økonomi er spesielt viktig i nøkkelnæringer som er viktige for grønn omstilling.

Ovennevnte gjenspeiles i konkurransegrunnlaget for anbudskonkurransen ved at det stilles krav om at kjøretøyene som skal benyttes i transportoppdraget, skal benytte biogass. Avtaleperiodens varighet på 5 +1 + 1 år er blant annet ment å legge til rette for langsiktige investeringer av ny kjøretøyteknologi. Anbudsdokumentene kan leses i sin helhet på www.doffin.no.

Transport av matavfall fra omlastingsstasjonene er en viktig del i samarbeidet om- og i kjeden av gjenvinning og foredling av matavfallet. Ecopro ser frem til videre samhandling med nye og eksiterende samarbeidspartnere, til det beste for miljøet vårt.